loader

Haberler

BANYOLARDA TASARRUF SAĞLAYAN İNOVATİF TEKNOLOJİLER

BANYOLARDA TASARRUF SAĞLAYAN İNOVATİF TEKNOLOJİLER

BANYOLARDA TASARRUF SAĞLAYAN İNOVATİF TEKNOLOJİLER

Sürdürülebilirlik odaklı ürünleriyle doğal kaynakların korunmasına katkı sağlayan Roca, teknoloji ve şıklığı bir arada sunuyor. Roca’nın; lavabo ve klozeti tek parça halinde birleştiren ikonik W+W serisi, akış sınırlayıcı akıllı duşu, su harcatmayan In-Wall sistemi gibi teknolojik ürünleri ile banyolarda konfordan ödün vermeden tasarruf ve enerji verimliliği sağlamak mümkün.

Asırlık geçmişini, yenilikçi yaklaşımlara entegre eden Roca, değişen ihtiyaçlara göre ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Tüm süreçlerinde sürdürülebilirliğe odaklanan şirket, şıklığı ve konforu bir arada sunan banyo ürünlerinde; enerji verimliliği, su tasarrufu gibi kritik sorunlara da çözüm üretiyor. Roca’nın küresel su krizinin önüne geçmek için sürdürülebilir yaklaşımlarla ürettiği lavabo ve klozeti birleştiren tasarım ödüllü W+W, susuz çalışan pisuar Hall, soğuk başlangıç sistemine sahip armatürler, termostatik teknoloji veya akış sınırlayıcı akıllı duşlar, bu çözümlerden sadece birkaçı. Şirket, doğal kaynakların korunmasını öncelik olarak kabul eden yaklaşımıyla hem dünyanın geleceğine hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

 “Teknoloji ve hijyene odaklanarak banyoları daha tasarruflu kılıyoruz”

Tüm hedeflerinin sürdürülebilir politikalar doğrultusunda belirlendiğini belirten Roca Türkiye Genel Müdürü Salvador Lopez Oliva, “Geleceğin banyolarıyla ilgili temel dinamikleri teknoloji aracılığıyla banyolara entegre ederken, gezegenimizi koruma çabamızı her zaman en üst seviyede tutuyoruz” diye konuştu. Çevresel sürdürülebilirliği ürünlerine dahil edebilmek amacıyla öncü ürünler ve yenilikçi sistemler geliştirdiklerini vurgulayan Lopez Oliva, sözlerini şöyle sürdürdü: “Roca’nın sürdürülebilirlik anlayışını oluşturan ana felsefe, günümüzün gerçeklerini dikkate alarak gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir model sunmak. Ürünlerimiz günlük kullanım sırasında su ve enerji tasarrufu sağlamak, ev faturalarını düşürmek ve çevresel zararlı etkileri azaltmaya yardımcı olmak için çözümler içeriyor. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde her faaliyet ve çalışmamızı, 2020 yılında Roca Sanitario’da kurulan Sürdürülebilirlik Direktörlüğü yönetiminde gerçekleştiriyoruz.”

Ödüllü ve ekolojik tasarımlar

Hem dünyanın geleceğine hem aile bütçesine katkı sağlayan Roca, ürünleriyle sınırlı su kaynaklarının verimli kullanılmasını ve enerji verimliliğini teşvik ediyor. Uluslararası tasarım ödüllü ikonik W+W lavabo ve klozeti tamamen sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir seri. Ürünün yenilikçi sistemi, lavabo suyunun filtrelenerek tuvalette tekrar kullanılmasını ve tasarruf edilmesini sağlıyor. Soğuk başlangıçlı armatür serisinde yer alan Insignia ise enerji tasarrufu özelliğiyle verimli kullanım sunuyor. Tasarımda yer alan “cold start” özellikli kartuş, armatürün en çok kullanılan orta seviyesinde soğuk su ile çalışıyor ve bu sayede kombinin anlık/sürekli çalışmasının önüne geçiliyor. Ekolojik bir hassasiyetle hazırlanan ürün, istenmediğinde kazanın çalışmasını önleyerek hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de kirletici gazların emisyonunu önlüyor.

Su harcatmayan benzersiz teknolojiler

Deck ve Even-T gibi konfor ve enerji verimliliği için tasarlanan Roca termostatik duşlar, hızlı reaksiyon teknolojisiyle kullanıcıların su ve enerji israf etmeden sadece birkaç saniye içinde istenilen sıcaklığa ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca Security 38º sistemi, kullanıcıların varsayılan dereceyi aşmasını önleyerek daha fazla enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor. Ek rezervuar kullanımına gerek duymayan In-Wall sistemi ise su hacmini kullanıcının ihtiyaçlarına göre uyarlayarak çalışma plakaları ile klozette olabilecek en az su kullanımını mümkün kılıyor.

Kamu ve yarı kamu tesislerinde su kullanımını azaltan sürdürülebilir Hall Susuz Pisuar, yoğun kullanım alanları için benzersiz tasarruf çözümleri sunuyor. Yeni pisuar konsepti, limon özü ile hava salarak kokuları önleyen kartuş entegrasyonu sayesinde sifon için su gerektirmiyor. Kişiselleştirilebilen IoT özellikli Akıllı Duş, duş seçeneklerini ve küvet su seviyesini mobil uygulamadan kontrol edilmesine, kaynakların daha sorumlu bir şekilde yönetilmesi için özelleştirilmiş profiller oluşturulmasına ve su tüketimini izlenmesine olanak tanıyor.


Yorum Yap